Jdi na obsah Jdi na menu
 


The Tenant Of Wildfell Hall (1996)

29. 12. 2012

 The Tenant Of Wildfell Hall (1996)

 

2ccb4b787d_39585714_o2.jpg

Na motivy románu Anne Brontëové, 3 díly.

O nelehké situaci žen v Anglii devatenáctého století, je ověnčena cenami: televizní BAFTA za make-up a RTS za kameru, hudbu a produkci. Příbeh vypráví o osudech Helen Grahamové (Tara Fitzgerald), která uteče i s malým dítětem před pedantským manželem a v překrásné krajině Yorkshireu objevuje vůni svobody a šarm místního floutka Gilberta Markhama (Toby Stephens).

Hrají:

Tara Fitzgerald, Toby Stephens, Rupert Graves, Jonathan Cake, Kenneth Cranham, Pam Ferris, Paloma Baeza, Joe Absolom, Beatie Edney, Joseph O'Conor

 

the-tenant-of-wildfell-hall.jpg

 

ts_tenant.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kniha i film The Tenant Of Wildfell Hall

Eva,27. 6. 2013 21:06

Četla jsem knihu od Anny Bronteové ( byla vydána česky) a videla 3 dílny seriál,bohužel pouze v angličtině. Výše uvedený obsah úplně neodpovídá ději románu a filmu. Hlavní hrdinka Helena Grahamová utíká od despotického manžela aby zachránila svého malého syna před alkoholizmem. Vrací se domů ošetrovat svého na smrt nemocného manžela, který umírá na svůj alkoholizmus. Své lásce ke Gilbertu Markhamovi se brání, ale po smrti svého manžela se oba setkají a jejich láska dojde naplnění navzdory majetkovým a společenským rozdílům. Škoda že u nás se nedá koupit DVD, a škoda, že dosud nebyl zfilmován první román Anny Bronteové Agnes Greyová, a první román Charlotty Bronteové Profesor. Jinak je film obsazen vynikajícími herci.