Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na věky věků (2012)

8. 11. 2012

 

tuzuw.jpg

 

Volné pokračování Pilířů země 150 let po první sérii, bohužel musím konstatovat, že nedosahuje vůbec kvalit předchozí série. Na motivy knihy Kena Folletta Na věky věků. 

 

Nájemný vrah zavraždí krále. Záhadný rytíř utíká na venkov před noshledy anglické královny.Dva mladí lidé se v lese stanou svědky události, která změní osud celého národa.
 Z Kingsbridge se po vybudovaní katedrály stalo prosperujjící obchodní město. Po smrti anglického krále sa na trhu rozproudí vzrušené debaty o okolnostech panovníkovy smrti. Občanská válka skončila a truhlice městských obchodníků jsou plné.
 Všechno se změní, když dva mladí šlechtici přinesou do města zraněného rytíře, aby ho ošetřil místní lékař. Tím rytířem je Sir Thomas Langley, který požádá o azyl v katedrále, kde chce působit jako obyčejný mnich. Přináší štedré dary od královny a v místních vzbudí pochybnosti, za jaké služby nebo ukrytá tajemství mu je věnovala.
 Z jednoho dne na druhý se Kingsbridge ocitne v obklíčení královniných vojsk. Sir Roland, královnin horlivý stoupenec, ovládne sousední panství Shiring, přičemž jeho původního pána odsoudí na smrt za vlastizradu. Rolandův seznam těch, kteří byli věrní starému králi, je dlouhý a Jeíj Veličenstvo je odhodlané všechny popravit. Ostatní musí platit vysoké daně, které poslouží k získání prostředků na ovládnutí francouzského trůnu. Začíná Stoletá válka, krvavý konflikt mezi Anglií a Francií.
 Jedinou nadějí obyvatelů Kingsbridge se stáva Caris, mladá žena, která je rozhodnutá vzepřít se útlaku a vyvést město z temných časů. Spolu se svým milencem Merthinem a Sirem Thomasem Langleym jsou odhodlaní postavit ss Koruně i Cirkvi s cílem město a jeho katedrálu zachránit. Jejich odvaha podnítí víru národa a nedlouho na to se poddaní a prostí lidé celé Evropy vzbouří proti svým utlačovatelům a začnou se dožadovat svých práv. Svět stojí na začátku nového věku...

Hrají:

Miranda Richardson, David Bradley, Cynthia Nixon, Ben Chaplin, Oliver Jackson-Cohen, Megan Follows, Charlotte Riley, Peter Firth, Rupert Evans, Sarah Gadon, Kostja Ullmann, Hannes Jaenicke, André Hennicke, Atilla Árpa, Blake Ritson

 

world-without-end.jpg

 

caris.jpg

 

world-without-end-cynthia-nixon-1.jpg

 

world-without-end-ben-chaplin-1.jpg

 

world-without-end-sarah-gadon-1.jpg

 

world-without-end-oliver-jackson-cohen-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář