Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pilíře Země (2010)

Pilíře Země (2010) 

 

1000-pilire-zeme-1-serie.jpg

 

Na motivy knihy Kena Folletta. Na sérii volně navazuje minisérie Na věky věků (2012).

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

Hrají:

Ian McShane, Matthew MacFadyen, Eddie Redmayne, Hayley Atwell, Natalia Wörner, David Oakes, Anatole Taubman, Götz Otto, Alison Pill, Skye Bennett, Robert Bathurst, Kate Dickie, Rufus Sewell, Sarah Parish, Donald Sutherland, Istvan Szori, Ken Follett, Gordon Pinsent, Tony Curran, Sam Claflin, Douglas Booth

Postavy:

Ian McShane (biskup Waleran Bigod)

Biskup Waleran je v našem příběhu tím, kdo se ve jménu své kariéry neštítí jít za ní přes mrtvoly a to doslova. Právě on tahá za nitky nejrůznějších osudů během války o anglický trůn.

Donald Sutherland (Bartoloměj, hrabě ze Shiringu)

Věrný přítel krále Jindřicha I., otec Alieny a Richarda. Ve válce o trůn se přiklonil na stranu královny Matyldy a byl za to jejím vítězícím rivalem Štěpánem popraven.

Matthew Macfadyen (převor Philip z Kingsbridge)

Udatný idealista a vizionář, představený kláštera v Kingsbridgi. To on svou vizí podpořil výstavbu dosud neviděné katedrály, kterou si musí prosadit v neustálém boji proti biskupovi Waleranovi a rodině Hamleighových.

Rufus Sewell (Tom Stavitel)

Kameník a stavitel katedrály v Kingsbridgi, milenec Ellen a učitel jejího syna Jacka. I jeho sen bude jednou naplněn.

Hayley Atwell (Aliena, sestra Richarda)

Dcera hraběte Bartoloměje ze Shiringu a sestra rytíře Richarda. Díky potrestání jejího otce ztratila titul i dědictví, pokouší se zajistit sobě i bratrovi existenci jako obchodnice s vlnou. Miluje Jacka a odpírá náklonost Williama Hamleigha.

Sam Claflin (Richard, bratr Alieny)

Smrtí svého otce, Bartoloměje ze Shiringu, ztratil i on nárok na majetek a dědictví o nějž jeho i Alienu připravili podlými intrikami Hamleighovi. Aby očistil jméno svého rodu a získal zpět co mu náleží, bojuje jako rytíř v křížových výpravách i ve válce o anglický trůn.

Eddie Redmayne (Jack)

Syn „čarodějnice“ Ellen a žák Toma Stavitele. Právě on je osudem předurčen k tomu, aby dostavil velkolepou katedrálu. Jeho život patří zvuku tesaného kamene a krásné Alieně.

 

380131.jpg

380137.jpg

 

 

380139.jpg

pilire-zeme2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

write essay for money j67wir

EugeneVed,5. 4. 2023 16:18


Cheers, An abundance of stuff.
essay writing services scams https://hireawriterforanessay.com resume writing services online https://helpwritingdissertation.com